HAVRANLI KOCASEYİT” KARŞIYAKA'DA

 HAVRANLI KOCASEYİT” KARŞIYAKA

Balıkesir'in Havran ilçesinde Çanakkale Savaşı kahramanı Havranlı Kocaseyit” İzmir'in Karşıyaka ilçesinde halkla buluştu.







Balıkesir'in Havran ilçesinde Çanakkale Savaşı kahramanı Havranlı Kocaseyit” İzmir'in Karşıyaka ilçesinde halkla buluştu.

Balıkesir'in Havran ilçesinde Çanakkale Savaşı kahramanı Havranlı Kocaseyit” asker Seyit Onbaşı sırtındaki topu ile arkadaşı Niğdeli Ali Çavuş ise mavzeri ile İzmir'in Karşıyaka ilçesinde halkla buluştu.

Atatürk'ün 9 Şubat 1923 Salı günü öğleden sonra eşi Latife Hanım ve Kazım Karabekir Paşa ile birlikte Havran'a gelip Özaydınlar Konağında konaklayıp Kocaseyit'i (Seyit Onbaşıyı istemesi) ve kahvesini içmesi sonrası karşılaşması ile Havran'ın bu günkü adı Kocaseyit Köyünde bir Çanakkale Savaşı kahramanın olduğu bilinmeye başlandı.

Çanakkale Savaşları`nda 276 kilogramlık top mermisini tek başına kaldırarak Niğdeli Ali'nin yardımı ile topun namlusuna yerleştirip İngilizlerin Oceon Zırhlısını batıran tarihi Çanakkale Savaşları`nın seyrini değiştiren cihan kahramanı iki Türk askerinden Havranlı Kocaseyit” asker Seyit Onbaşı ile arkadaşı Niğdeli Ali'yi temsil eden İzmirli iki sanatçı genç, sabit şekilde durup, kahramanların tanıtımlarını yaparlarken, Karşıyaka Deniz kenarında da Çanakkale Savaşı kahramanları sergisi ilgi çekti.

Karşıyaka'nın ana caddesinde sabit şekilde durarak büyük ilgi çeken ve kahramanların tanıtımlarını yapan İzmirli iki sanatçı gençle ziyaretçiler yardım parası verip, ailece hatıra fotoğrafı çektirmek için sıraya giriyorlar.














Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı